Great
Place to Work –sivuilla hyvä työpaikka on määritelty mm. seuraavasti. Työntekijät
kokevat työskentelevänsä hyvässä työpaikassa jos he:
·
LUOTTAVAT
organisaationsa johtoon.
·
Ovat YLPEITÄ siitä mitä tekevät.
·
NAUTTIVAT
työtovereidensa kanssa työskentelystä.
Hakematta
mieleen nousi mietteitä ja kysymyksiä. Mikä on henkilöstöjohtamisen ja HR:n
rooli ja merkitys hyvän työpaikan synnyssä? Millaista
henkilöstöjohtaminen on ollut? Mitä HR on tehnyt ja miten toiminut? Tai mitä se
EI ole tehnyt?
Kerro ja kommentoi, millaisia ajatuksia sinulla herää
aiheesta!
HR voi olla olennaisessa roolissa rakentamassa luottamusta, varmistamassa työn merkityksellisyyttä ja edistämässä työyhteisön hyvinvointia. Monesti keinot ovat johtamiseen liittyvien perusasioiden hyvää ja oikeudenmukaista hoitamista: innostavia visioita, selkeitä tavoitteita, säännöllistä ja ohjaavaa palautetta, kiittämistä ja palkitsemista, kehittymismahdollisuuksia ja tehtäväkiertoa, yhteistyötä ja ratkaisukeskeisyyttä - ja toki omaan kulttuuriin ja toimintatapoihin sopivaa tai muutosta edistävää rekrytointia tarpeen mukaan.
VastaaPoistaKiitos Tytti! Loistavaa, kun nostit esiin keinoja, kuinka rakentaa paras työpaikka.
PoistaVarmaankin on niin, että noita asioita ei voi toteuttaa automaattina, kaikille samalla tavalla. Tärkeää on tuntea oma organisaatio ja sen kulttuuri ja pohtia, ”kuinka me sen tekisimme”.
Mielenkiintoista onkin pohtia, mistä organisaation kulttuuri muodostuu ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Onko se niin vahvasti ylimmän johdon luomus kuin äkkinäinen ajattelija sen luulisi olevan? Mitä ovat ne muut vaikuttajat ja vaikuttimet?
Työelämän parantaminen tuntuu olevan tapetilla ja hyvä niin! Työ- ja elinkeinoministeriö kyselee parhaillaan näkemyksiä millainen on ihannetyöpaikka ja miten työnteon mielekkyyttä pystyttäisiin parantamaan.
VastaaPoistaKyselyyn voi osallistua täällä: http://bit.ly/y5KKE7