Menestykseen pyrkivä yrittäjä laatii itselleen liiketoimintasuunnitelman alkavan toimintansa tueksi. On luotava big picture ja täsmennettävä suunta minne ja miten mennään. On ymmärrettävä business, muuten ei pärjää. Yrittäjän on kristallisoitava liikeidea, ymmärrettävä toimintaympäristöä, konseptoitava myytävä, mietittävä markkinointi ja hallittava talous. Lisäksi ympärillä oleva maailma monimutkaistuu ja on vaikeasti ennustettava. Myös kilpailu kiristyy entisestään. Tarkat suunnitelmat eivät päde, vaan vaaditaan jatkuvaa strategista ketteryyttä valittuun suuntaan ponnisteltaessa.
Alkuvuodesta kävin kuuntelemassa yrittäjyyden jenkkiproffaa Saras Sarasvathya (Fortune Small Business Magazine listasi v. 2007 Sarasvathyn sijalle 18 maailman merkittävimpien yrittäjyyden professorien joukossa) ja viehätyin hänen esityksessään effectuation -käsitteestä, jonka hän marssitti areenalle. Sen sijaan, että on tarkat toteutussuunnitelmat ja laskelmat, täytyy olla osaamista ja asennetta toimia pätevästi muuttuvissa olosuhteissa. On oltava tilanneälykäs ja –herkkä ja tarvittaessa valmis poikkeamaan polulta suunta mielessä pitäen.
Oletko sinä oman organisaatiosi ”HR-yrittäjä”, osaamispääoman maksimoinnista vastaava tilanneherkkä toimitusjohtaja, joka asemoituu vaivatta liiketoiminnan kartalle? Tunnistatko sinä, mitkä liiketoiminnan muutokset vaikuttavat HR-tehtäviisi tässä ajassa eniten? Osaatko analysoida ja ymmärtää niiden vaikutuksen omaan työhösi? Mitkä ovat sinun liiketoimintaymmärryksesi suurimmat haasteet HR-työssäsi tänään? Kerro – me kuuntelemme ja kommentoimme.
Kirsi Hanhisalo
työskentelee Markkinointi-instituutissa
kehittämiskohteinaan yrittäjyyden ja johtajuuden koulutukset
Mikä tekee henkilöstöjohtajasta hyvän? Entä mitä etua syntyy erinomaisesta henkilöstöjohtamisesta? Parhaimmillaan henkilöstöjohtaja on korvaamaton yhteysalus johdon ja henkilöstön välillä, sillä hänellä on strateginen näkemys henkilöstötyöstä ja liiketoiminnasta. Hyvä henkilöstöjohtaminen luo hyvinvointia ja kilpailukykyä. Tässä blogissa keskustellaan siitä, mitä on hyvä henkilöstöjohtaminen ja mitä hyvä henkilöstöjohtaja tekee.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ota rohkeasti kantaa ja osallistu keskusteluun! Voit kommentoida omalla nimellä, nimimerkillä tai täysin anonyymisti. Arvostamme eniten omalla nimellä kommentoimista.